New Super Mario Bros Flash

Super Mario är en välkänd spelkaraktär som har funnits sedan långt tillbaka, men han figurerar fortfarande i nya spel till Nintendos olika spelkonsoler. Men om du inte har en Nintendo-konsol behöver du inte misströsta, du kan spela många Mario-spel online helt kostnadsfritt. Det minispel med Super Mario som vi tycker är det bästa är New Super Mario Bros Flash, som är baserat på spelet New Super Mario Bros. Du spelar i en snygg 3D-värld och ska ta dig fram utan att dö, vilket dock är lättare sagt än gjort.

Spelet är inte det enklaste att spela men det förhöjer bara spänningen tycker vi. Ett spel som är för enkelt är inte särskilt roligt att spela. Du får följa med på ett färgglatt äventyr och stöta på Piranha-plants, goombas och andra kända fiender till Super Mario på din resa. Samla mynt och besegra fienderna på din resa mot att rädda prinsessan Peach, precis som i de Mario-spelen du är van vid sedan tidigare. Du kommer att känna igen dig i musiken och ljudeffekterna, men spelet har mycket bättre grafik än de äldre Mario-spelen.

Hur du spelar

Det är enkelt att spela New Super Mario Bros Flash när det kommer till kontrollerna. Du behöver inte hålla koll på en massa olika tangenter utan det är först och främst pilarna du spelar med. Pilarna till höger och vänster tar dig framåt och tillbaka, medan pilen upp får Mario att hoppa. Om du vill springa snabbt är det A-tangenten du ska hålla koll på och för att skjuta eldklot när du är utrustad med eldblomman ska du klicka på mellanslagstangenten. Det är med andra ord inte många tangenter att hålla koll på, vilket vi gillar med spelet.

Om du behöver hjälp kan du besöka YouTube där det finns några guidande videos där du kan se hur andra lyckas ta sig vidare på banorna. I detta flash-spelet har du dessutom hälsa som låter dig träffas av fiender några gånger innan du dör. När du träffas den fjärde gången dör du, vilket är skillnad mot de vanliga Mario-spelen. Spelet är väldigt välgjort, med bra musik och ljudeffekter som förhöjer spelupplevelsen. Spelet är ganska stort så det kan ta ett tag för det att ladda, men det är verkligen värt det i slutändan.

Mario

Det är nog inte många som är intresserade av spel som aldrig har hört talas om Mario, även personer som inte är spelintresserade brukar ha koll på denna figur. Första gången Mario syntes var i spelet Donkey Kong år 1981, vilket gör att Mario har figurerat i spelvärlden i snart 40 år! Oftast handlar hans äventyr om att rädda prinsessan Peach, vilket det gör även i New Super Mario Bros Flash. Du kan förvänta dig ett fantastiskt speläventyr och du behöver inte betala en enda krona för att spela.

Sammanfattning

New Super Mario Bros Flash är ett av de bästa minispelen som du kan hitta på internet och därför har vi med det bland de bästa minispelen på nätet. Att kunna följa med Mario på ett äventyr är alltid roligt och att kunna spela det när som helst direkt i din webbläsare är ännu bättre. Du kommer att känna igen dig i både utseendet, musiken och ljudeffekterna om du är van vid att spela Super Mario-spel. Vi rekommenderar att du provar det, det är lätt att lära sig men desto svårare att klara!