Crescent Solitaire

Solitaire är en typ av kortspel som även kallas Patiens och som har funnits som minispel på nätet sedan internet uppfanns i princip. Det är ett spel som de flesta av oss någon gång har provat, men det finns fler varianter än den vanliga där du spelar med en lek och ska få Ess till kung högst upp.

Crescent Solitaire är en variant som vi föredrar och tycker är att av de bästa minispelen på nätet. Det gäller att tänka till för att lyckas vinna. Du spelar med två kortlekar istället för en och det finns ingen lek där du vänder fram kort. Vi ska i den här artikeln berätta mer om hur spelet fungerar.

Hur du spelar

Crescent Solitaire finns tillgängligt att spela gratis på många sajter och det är verkligen en intressant version av den klassiska patiensen. Här spelar du med ett helt annat upplägg, i mitten ligger åtta kort, fyra kungar och fyra ess i klöver, spader, hjärter och ruter. Målet är att fylla på dem med kort.

On the kings, you must place cards in the same symbol with denominations that decrease, ie from king to ace. On the Ace, you must place cards in the same symbol with increasing denominations, ie from Ace to King. The cards you will use are in a crescent around the eight piles, hence the name Crescent Solitaire as crescent means crescent.

Skillnader från vanliga Solitaire

Det finns som du ser en del skillnader mellan Crescent Solitaire och vanliga Solitaire, vilket gör spelet mer intressant tycker vi. För det första går det på tid, du har 15 minuter på dig att klara spelet. För det andra ska du inte vända kort i en lek utan korten ligger i högar runt spelplanen.

Du kan även flytta kort mellan högarna genom att lägga kort med valörer efter varandra på varandra, för att på så sätt få fler möjliga kort att använda till att fylla på mitten. En annan sak du kan göra är att blanda om högarna i halvmånen tre gånger under ett spel, vilket kan vara till stor hjälp.

Regler i spelet

Det finns inte direkt så många regler i Crescent Solitaire, utan det gäller att lyckas fylla de åtta högarna på mitten innan speltiden går ut. Du kan också be om ledtrådar genom att klicka på Hint, samt att du kan klicka på Undo för att göra ditt senaste drag ogjort och blanda om korten tre gånger.

Reglerna är att du ska fylla på högarna från kung till ess i vardera högen med hjärter, ruter, klöver och spader, samt från ess till kung i de andra fyra högarna. Det är inte alls svårt att lära dig hur du spelar Crescent Solitaire, håll bara koll på tiden så att du klarar det innan tiden går ut.

En svår nöt att knäcka

Crescent Solitaire requires some thinking and is a nut that is not quite easy to crack, but fun is it. With logical thinking and a little luck with the cards you can pass the game. In addition, you only play against yourself in the game which is an advantage to many. We really like the game and it’s easy to learn.

Sammanfattning

Crescent Solitaire är en annorlunda variant på patiens som spelas med två kortlekar. Korten du spelar med ligger i en halvmåne runt åtta kort som ligger i mitten; fyra kungar och fyra ess. Du ska bygga på högarna för att vinna, men ha koll på tiden då du enbart har en kvart på dig att klara spelet.